Geri

Değişen hiç bir şey yok

Ligde bir türlü istikrar yakalayamayan Samsunspor, geçen yıl averajla kaçırdığı şampiyonluk hedefinin bu yıl çok uzağında.

06:31:36 | 2021-11-01
Fatih AKÇA
Fatih AKÇA      fatih.akca@gazeteekip.com
Köşe Yazısını Sesli Dinle

Ligde bir türlü istikrar yakalayamayan Samsunspor, geçen yıl averajla kaçırdığı şampiyonluk hedefinin bu yıl çok uzağında. Geride kalan haftalarda deplasmanlarda hayal kırıklığı yaratan Yılport Samsunspor bu kez Royal Hastanesi Bandırmaspor deplasmanındaydı.

Yeni Teknik Direktör ile bir dinamizm yakalaması beklenen kırmızı-beyazlı ekip, giden teknik direktör Mehmet Altıparmak'ın sahaya sürdüğü hemen hemen aynı kadroyla sahaya çıktı.
Kadroda pek fark olmasa da yeni teknik adamla belki anlayış değişir, ruh değişir diye umut ettik.

Ancak gördük ki değişen tek şey teknik direktörün ismi olmuş. Yine aynı oyuncular, yine aynı ruh hali ve yine aynı oyun anlayışı...
Tam bir kör döğüşü.

90 dakika boyunca ne yaptığını bilmeyen, organize atakla bir tane pozisyon yakalayamayan bir Samsunspor vardı sahada. Takım yine saç baş yoldurdu.

Maçı kısaca özetleyecek olursak Soner ileri çıkacak, Yasin'e verecek, Yasin orta yapacak, top rakipte kalacak. Boli Barış'a, Barış, Alaaddin'e, Alaaddin tekrar Boli'ye, Boli kaleci Aykut'a, Aykut ileri vuracak... Top yine rakipte...
Osman Hasan'a pas verecek, Hasan solda Yasin'i görecek, Yasin bir çalım, gerisi yok.

İşte sahada tam da böyle bir Samsunspor vardı.

Samsunspor'un kötü oluşu kadar maçın hakemini de es geçmeyeceğim. Hakem Barış Saka, ilk yarıda üç oyuncuya gösterdiği sarı kartlarla zaten sahada ne yapmaya çalıştığı belli olmayan Samsunspor'un oyundan tam anlamıyla düşmesine katkı sağladı. Takdir haklarını ev sahibi ekipten yana kullanan Barış Saka, Alaaddin'in ceza sahasına girerken düşürülmesini es geçti.

Bir diğer not da, geçtiğimiz sezon deplasmanda sadece bir kez mağlup olan Samsunspor, Bandırmaspor yenilgiyle bu sezon deplasmanda beş maçta dördüncü mağlubiyetini aldı.

Son galibiyetini 5 hafta önce Denizlispor'a karşı alan Yılport Samsunspor, adeta galibiyete hasret kaldı.

Takımın bir an önce kendini toparlaması, bu takıma, bu armaya gönül bağı olan taraftarların boynunu artık eğdirmemesi gerekiyor.

 

 





Yazıyı Sesli Dinle