Geri

Görünen köy kılavuz istemez

Samsunspor ise, takım için bir o kadar önemli sayılabilecek Yasin, Hasan ve Diomande gibi isimlerden yoksun çıktı maça.

14:41:00 | 2021-11-23
Fatih AKÇA
Fatih AKÇA      fatih.akca@gazeteekip.com
Köşe Yazısını Sesli Dinle

Mili araya kadar istediği sonuçları bir türlü alamayan Yılport Samsunspor, üzerindeki ölü toprağı atmak ve çıkışa geçmek için Eyüpspor maçına Antalya'da hazırlandı.

Rakip Eyüpspor lige bu sezon çıkmış olsa da liderlik yarışında olan ve Umut Bulut, Cenk Ahmet, Pa Dibba, Stancu gibi önemli isimleri bünyesinde barındıran güçlü bir ekip.

Samsunspor ise, takım için bir o kadar önemli sayılabilecek Yasin, Hasan ve Diomande gibi isimlerden yoksun çıktı maça.

Samsunspor'da eksik o kadar fazlaydı ki, uzun süredir forma yüzü görmeyen Erald Çınari bile 11'de başladı.
Dolayısıyla kağıt üzerinde de, sahada da hiç de kolay görünmeyen bir maçtan söz edebiliriz.

Maçın başından itibaren her iki takım da golü düşündü. İlk yarıda rakip Eyüpspor, Samsunspor'un eksik olmasının da etkisiyle daha etkiliydi diyebiliriz. Öyle ki golü de buldular. Samsunspor'un beraberlik golü her ne kadar penaltıdan gelmiş olsa da, oyuna ortak olması açısından önemliydi ve tam zamanında geldi.

İkinci yarıda her iki ekip de istekliydi. Eyüpspor liderlik, Samsunspor ise kötü gidişe dur demek ve çıkışa geçmek için galibiyet istiyordu.

Maç boyunca etkili olan Pa Dibba, attığı golle bir takım için ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu dosta düşmana gösterirken, Samsunspor savunması ise ne kadar kırılgan bir yapıya sahip oldugunun örneğini sergiledi bir kez daha.

Bir oyuncu üç, dört kişinin arasından o golü atıyorsa, golden sonra dövünmenin, ah vah etmenin pek de anlamı kalmıyor.

Neyse ki imdada Cihan yetişti de o muhteşem golüyle takımı adeta kurtardı.

Evet Samsunspor, eldeki oyuncularla Eyüpspor karşısında mücadeleci bir oyun ortaya koydu. Ancak çok uzak kalan şampiyonluk için yeterli olduğunu söyleyemeyiz. Play-Off hesapları yapan bir takımın vitesi daha fazla yükseltmesi gerekiyor. Zira dost acı söyler misali, bu oyunla bütün hedefler hayalde kalır.

Mevcut oyuncu yapısıyla değil Antalya, İspanya'da da kamp yapsanız bundan fazlası olmaz. Maalesef eldeki malzeme bu.

Samsunspor'un bundan sonra yapması gereken devre arasına kadar toplayabildiği kadar puan toplamak ve ikinci yarıya yeni takviyelerle daha güçlü girmek.


Fatih AkçaSamsunspor


Yazıyı Sesli Dinle