Geri

Maçın en önemli artısı gençler

17:57:17 | 2021-10-26
Fatih AKÇA
Fatih AKÇA      fatih.akca@gazeteekip.com
Köşe Yazısını Sesli Dinle

Ligde istediği sonuçları bir türlü alamayan Yılport Samsunspor, bu kez bir başka kulvarda, Ziraat Türkiye Kupası 3. Tur maçında sahaya çıktı. Rakip, daha önce 2. Ligde de karşılaştığımız 1922 Konyaspor'du.


Maçı zor da olsa kazanmasını bildi Samsunpor ve bir üst tura yükseldi. Maçın çok kısa bir analizini yapacak olursak oyun kontrolü 90 dakika boyunca Samsunspor'daydı.


Rakibine fazla pozisyon vermeyen, oyun genelinde her an rakip kaleyi düşünen bir Samsunspor vardı sahada.
Sadece sonuca gitmede zorlanan Fuat Çapa'nın öğrencileri istekliydi. Ancak Samsunspor, 1922 Konyaspor karşısında sadece bitirici golcü eksikliğini bir kez daha hissetti. Ve galibiyet golü de son dakikalarda. Allah Bah'ın bahtını açık etsin. oyuna sonradan girdi, golünü attı, işi bitirdi. Bir şekilde üst tura çıktık.
Bu maç, kupada ilerlemenin yanısıra  yeni teknik patron Fuat Çapa'nın fazla forma şansı bulamayan oyuncuları daha iyi görmesi açısından da önem taşıyordu. Öyle de oldu. Teknik patron Çapa, 1922 Konyaspor karşısında ligde kadroya giremeyen oyunculara şans verdi.


Yeni teknik patron Fuat Çapa'nın ikinci yarıda şans verdiği alt yapıdan  yetişen oyuncular Ali Kılıç, Yunus Emre Çift, Polat Yaldır pırıl pırıl çocuklar. Bu tür karşılaşmalarda süre aldıkça tecrübe kazanacaklardır. Maçın en önemli artısı bu diyebiliriz.


Samsunpor'umuzu üst tura çıktığı için tebrik ederiz. Ancak takımın oynadığı oyunun çok daha üstüne koyması gerektiği aşikar.


Zira ligde kolay rakip yok. Bu ligde çok koşan, pres yapan, gol yollarında iyi olan takım ipi göğüsler. Teknik Direktör Fuat Çapa ile birlikte daha derli toplu oyun ortaya koyan Samsunspor'da teknik heyetin takımın eksik yönlerini analiz ederek, takıma ivme kazandıracaklarına inanıyorum. Sadece biraz zaman.





Yazıyı Sesli Dinle