Geri

İpler Samsunspor'un elinde

Yılport Samsunspor, Süper Lig'e çıkmak için en kestirme yol görünen Play-Off'a kalmak için çok zorlu bir maça yine çok zorlu şartlarda çıktı.

13:42:42 | 2022-03-20
Fatih AKÇA
Fatih AKÇA      fatih.akca@gazeteekip.com
Köşe Yazısını Sesli Dinle

Yılport Samsunspor, Süper Lig'e çıkmak için en kestirme yol görünen Play-Off'a kalmak için çok zorlu bir maça yine çok zorlu şartlarda çıktı.

Bu sezon deplasmanda sadece küme düşme hattında bulunan rakiplerini yenen ve 3 galibiyet alabilen Samsunspor için Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçı Süper Lig hedefi için adeta dönüm noktasıydı.

Deplasmandasınız ve alışık olmadığınız hava ve saha şartlarında çıktığınız bir maçta rakibinizle Play-Off mücadelesi vereceksiniz.

Hava soğuk, buz gibi... Saha kar ve çamur deryası... Böyle bir zeminde top oynamak ve oynanmasını beklemek hayalcilik olurdu sanırım.

Bu maçta önemli olan 3 puanı cebine koyan taraf olmaktı. Çünkü bu maçtan alınacak galibiyet Samsunspor'u Play-Off'a yaklaştıracak, olası bir yenilgi de uzaklaştıracaktı. Samsunspor bu bilinçle çıktı sahaya. Galibiyetten başka alternatif yok gibiydi.

Maçın ilk yarısında akılcı bir oyun sergiledi Samsunspor. Rakibini kendine çekerek, hızlı ataklarla gol aradı. Ve sonucunu da aldı. Aslında Samsunspor, ilk yarıda bulduğu iki golle maçı koparmıştı. Bundan sonra yapılması gereken skoru korumaktı.

Samsunspor, ikinci yarıda da oyunu sahasında kabul ederek skoru korumayı amaçladı ve başardı da.

Samsunspor, maç öncesi hedeflediği üç puanı cebine koyarak döndü Erzurum'dan. Play-Off yolunda en önemli rakibi olan Erzurumspor'un maç fazlasını da gözönüne aldığımızda büyük bir avantaj yakaladı kırmızı-beyazlı ekip.

Zorlu bir rakibe karşı, zorlu saha şartlarında üç puanı alan Samsunsporlu oyuncuları ve teknik heyeti tebrik etmek lazım.

Artık bundan sonra ipler Samsunspor'un elinde.

Bu sezon deplasmanda ilk kez ilk altı içinde yer alan bir rakibini mağlup etmeyi başaran Samsunspor, kalan haftalarda da aynı performansı sergilediği takdirde Play-Off içinde yer alacaktır.

Ve bundan sonra Samsunspor'un ne inişli çıkışlı grafik çizme ne de puan kaybetme lüksü yok.

Play-Off'u, dolayısıyla Süper Lig'i hedefliyorsanız telafisi olmayan haftalara girildiğinin farkında olarak mücadele etmelisiniz.

Önümüzde Bandırmaspor, Ankaragücü, Eyüpspor gibi zorlu maçlar var. Bu maçlar Samsunspor'un kaderini belli edecek maçlar.

Bandırmaspor'a karşı alınacak bir galibiyet Erzurumspor karşısında alınan üç puanı daha anlamlı kılacaktır.

Bu nedenle milli ara çok iyi değerlendirilmeli ve Bandırmaspor maçının da en az Erzurum deplasmanı kadar önemli olduğu bilinmelidir.


fatih akçasamsunsporERZURUMSPORFUTBOL


Yazıyı Sesli Dinle