Geri

Puan kaybetme lüksü kalmadı

Bu sezon şu ana kadar hedeften uzak bir görüntü çizen Samsunspor, artık kritik haftalar öncesinde ligde kalmayı hedefleyen Bursaspor'u ağırladı.

09:32:03 | 2022-02-12
Fatih AKÇA
Fatih AKÇA      fatih.akca@gazeteekip.com
Köşe Yazısını Sesli Dinle

Bu sezon şu ana kadar hedeften uzak bir görüntü çizen Samsunspor, artık kritik haftalar öncesinde ligde kalmayı hedefleyen Bursaspor'u ağırladı.

Samsunspor'un evinde hiç mağlubiyet almaması, Bursaspor'un ise daha kötü bir pozisyonda olması bizi kağıt üzerinde galibiyete yakın taraf gösterse de ligin ilk yarısında ki sonuç bu maçın hiç de kolay olmayacağının işaretiydi adeta.

Ligin ilk yarısında ilk galibiyetini farklı bir şekilde Samsunspor'a karşı alan Bursaspor'un bize yine zorluk çıkarabileceğini tahmin etmek hiç de zor değildi.

Transfer dönemi bitti. Bursaspor karşısında bakıyoruz, ilk 11'de Sheldon dışında takıma fark yaratacak, katkı sağlayacak bir tane yeni transfer yok.

Yani Samsunspor'dan çok da farklı bir oyun anlayışı beklemek hayalcilik olurdu maç öncesi.

Tek avantajı maçın evinde oynanması olan Samsunspor, bu avantajını da maalesef kullanmasını bilmedi.

Maçın ilk yarısında her iki takım da birbirini tarttı adeta. İki takım da çok fazla riske girmeden, rolantide bir oyun sergiledi. Golü atanın kazanacağı bir maç havası.

Yine Yasin'in içinde olduğu pozisyonda Tomane'nin golü Samsunspor'u soyunma odasına önde götürdü.

İkinci yarıda topu ayağında tutan, pozisyon bulan bir Samsunspor vardı sahada. o kadar müsait pozisyonda golü bulamazsanız "atamayana atarlar" sözü gerçek olur. Öyle de oldu ve beklenmeyen bir anda şansa da olsa Bursaspor eşitliği yakalayarak direncini artırdı.

Ve Bursaspor istediğini alarak döndü evine. Daha doğrusu Samsunspor yine hedefe yaklaşacak adımı atamadı.

Yaşanan puan kayıpları şu an telafi edilebilir. Ancak bir kaç hafta sonra telafisi olmayan kritik haftalara gireceğiz. Dolayısıyla Samsunspor eğer Süper Ligi hedefliyorsa artık puan kaybı gibi bir lüksü olamaz.





Yazıyı Sesli Dinle