Geri

Rehavete kapılmadan devam

Bir yanda son üç haftada aldığı beraberliklerle taraftarını üzen ve Play-Off yolunda yara alan Yılport Samsunspor, diğer yanda son üç haftadır yenilgi yüzü görmeyen ve geçtiğimiz sezonlarda küme düşmemize sebep olan Denizlispor.

14:20:26 | 2022-02-20
Fatih AKÇA
Fatih AKÇA      fatih.akca@gazeteekip.com
Köşe Yazısını Sesli Dinle

Bir yanda son üç haftada aldığı beraberliklerle taraftarını üzen ve Play-Off yolunda yara alan Yılport Samsunspor, diğer yanda son üç haftadır yenilgi yüzü görmeyen ve geçtiğimiz sezonlarda küme düşmemize sebep olan Denizlispor.

Böyle bir atmosferde çıktı Yılport Samsunspor Denizlispor karşısına...

Artık puan kaybetme gibi bir lüksü kalmayan Samsunspor'un Denizlispor karşısında nasıl bir performans sergileyeceği ve nasıl bir sonuç alacağı merak ediliyordu.

Başkan Yüksel Yıldırım da bizzat maça gelmişti. Maçtan bir gün önce oyuncularla konuşma yapan Yıldırım'ın yaptığı konuşmanın da etkisi olacak ki, Samsunspor maça oldukça iyi başladı.

Samsunspor, maçın henüz 3. dakikasında Tomane'nin golüyle karşılaşmaya adeta avantajlı başladı.

Golden sonra da gol arayan bir Samsunspor vardı sahada. Tallo ve Tomane ile çift forvetle sahaya çıkan kırmızı-beyazlı ekip, daha ilk yarıda skoru 3-0'a taşıyarak hem kendini hem de taraftarlarını rahatlattı.

Bundan sonrası Samsunspor için daha kolay oldu diyebiliriz.

Samsunspor, Denizlispor karşısında sahaya çok iyi dağıldı. Yasin ve Fofana'nın yanısıra Tomane ve Tallo daha ilk yarıda farkın açılmasında etkili olan isimlerdi.

Çift forvetle oynamanın meyvesini fazlasıyla aldı Samsunspor, Denizlispor karşısında.

Bundan sonra Samsunspor'un içerisi, dışarısı farketmeden aynı oyun sistemi ve aynı istekle yoluna devam etmesi gerekiyor.

Yine farkın açılması nedeniyle Teknik Direktör Fuat Çapa'nın da Tallo, Fofana ve Yasin'i oyun dışına alarak dinlendirmesi ve olası sakatlıklara karşı önlem alması akıllıcaydı.

Denizlispor maçında son haftaların tartışmalı ismi Hasan da, önceki haftalara göre daha çok oyunun içindeydi ve görevini yaptığını söyleyebiliriz. Yasin'e attığı uzun pas oldukça zekiceydi. Hasan böyle oynadığı sürece bu takım bu tür galibiyetleri daha çok elde edecektir.

Önümüzde çok daha zorlu bir karşılaşma bizi bekliyor. Ümraniyespor maçından alınacak bir üç puan, bu takımın havasını yeniden yerine getirecek ve iddialı bir pozisyona sokacaktır.

Bu nedenle Denizlispor karşısında alınan farklı galibiyetten dolayı rehavete kapılmadan Ümraniyespor karşısına da aynı ciddiyetle çıkmak gerekiyor.

Samsunspor'da dikkat çeken bir konu da, attığı 40 golle ligde en fazla gol atan takımlar arasında olması. Buna rağmen zirveden uzak kalması oldukça düşündürücü.

Kaptan Yasin başta olmak üzere Tomane ve Fofana gibi önemli ayaklara sahip olan Samsunspor, gol yemediği takdirde çok daha iyi yerlere gelecektir.





Yazıyı Sesli Dinle