Geri

Tek tek gidiyoruz

Sezon başında herkesin beklentisi, geçen yıldan ders çıkaran bir Samsunspor'un bu sezon işi şansa bırakmadan Süper Lige çıkacağı yönündeydi.

17:34:06 | 2022-02-15
Fatih AKÇA
Fatih AKÇA      fatih.akca@gazeteekip.com
Köşe Yazısını Sesli Dinle

Sezon başında herkesin beklentisi, geçen yıldan ders çıkaran bir Samsunspor'un bu sezon işi şansa bırakmadan Süper Lige çıkacağı yönündeydi.

Lig başladı, ikinci, üçüncü hafta derden teklemeye başladık. "Telafi edilebilir" dedik. "Bu takım Samsunspor, açılır" dedik.

Ligin ilk yarısı bitti, ikinci yarı başladı. "İkinci yarıda takım toparlanır" dedik.

Yok arkadaş, olmuyor. Bir şeyler eksik.

Teknik Direktörlerin klasik bir sözü var. "Her maça tek tek bakıyoruz" diye. Gerçekten de Samsunspor tek tek gidiyor.

Keçiörengücü, Bursaspor derken Gençlerbirliği maçı da berabere bitti. Her maçtan tek puan. Anlayacağınız tek tek gidiyoruz ama farkında mıyız? Tekliyoruz...

Bu haftaya kadar, hadi haftasonu oynanacak Denizlispor maçını da sayalım, eğer Süper Ligi hedefliyorsanız yenmeniz gereken maçlardı. Ancak Denizlispor maçından sonra çok daha dişli takımlar bizi bekliyor.

Ümraniye, Erzurum, Bandırma maçları hiç kolay olmayacak.

Böyle maçları kazanamazsanız hedefe ulaşmanız mümkün değildir. İlk iki yarışını kaybettik, Play-Off hesapları yapılmaya başlandı. Ancak ne yazık ki, bu oyun ve anlayışla Play-Off da hiç kolay değil.

Buradan isim vermeyeceğim, onlar kendini bilir. Çünkü hemen küsüyorlar.

Taraftar bir oyuncuya az bir tepki gösterse hemen küsülüyor. Ama kardeşim sizler profesyonel oyuncusunuz. Sözleşme imzalarken profesyonellikten geri adım atmıyorsunuz, iş oynamaya ya da her türlü şartta disiplinini devam ettirmeye gelince amatörleşiyorsunuz.

Hani "Yaşamak Güzel Şey" adlı filmde Müfit Bey'in güzel bir sözü var. "Siz çalışmaya gelince Avrupalıları, mesai ücreti ödemeye gelince Afrikalıları örnek gösteriyorsunuz" diye.

Bizim ki de o hesap.

Paraya gelince profesyonelliği, Avrupalıları örnek gösterin, oynamaya gelince "küstüm oynamıyorum."

Hani nerede profesyonellik?

Fofana dışında maçı kazanmak isteyen bir tane oyuncu yok sahada. Ya da ben göremiyorum. Hasan ilk yarı boyunca sahada yok. Hoca da bunu farketmiş olacak ki, ikinci yarı aldı oyundan.

Ya Cihan'a ne demeli? Kardeşim sarı kartın var. Alakasız, topun ölü olduğu bir noktada neden ikinci sarı kartı görmek için çaba harcarsın? Hani profesyonellik.

Defansı hiç yazmayacağım. Görünen köy klavuz istemez. Buradan "hoca" kesilmeyelim. Ancak kendinize çeki düzen verin.

Sahada forvet olarak sadece Tomane görünüyor kağıt üzerinde. İşin rengi hiç öyle değil. Tomane top taşıyacak, Tomane orta yapacak, Tomane top indirecek, eh işte denk gelirse atacak.

Bir tane forvet gibi forveti yok bu takımın.

Sözün özü, bu mantalite ile ancak böyle tek tek gidersiniz ve hayallerinizi seneye ötelersiniz.

 


samsunsporgençlerbirliğifuat çapafatih akça


Yazıyı Sesli Dinle