Geri

ADI: Adam, insan, merhamet kardeşim

En zor yazılarımdan biri. Kardeşim canım benim, biricik kardeşim Hakan Çelikbaş'ı hangi sözle, hangi duyguyla anlatabilirim ki, anlatabilmek gerçekten zor.

11:03:40 | 2022-01-02
Okan DİLEK
Okan DİLEK      okan.dilek@gazeteekip.com
Köşe Yazısını Sesli Dinle

En zor yazılarımdan biri. Kardeşim canım benim, biricik kardeşim Hakan Çelikbaş'ı hangi sözle, hangi duyguyla anlatabilirim ki, anlatabilmek gerçekten zor.

O iyi bir futbolcuydu, Samsun anlamadı. Çok iyi futbol oynar, oynadığı mevkiide topu iyi saklar, kimse ondan topu çalamazdı. Türkiye liglerinde benim denilen en iyi futbolcudan da iyiydi. Ama futbolculukta benim gibi şansı yaver gitmedi. Şu adamcılık ve torpil yüzünden o da meziyetlerini daha üst yerlere taşıyacak, binlerce seyirciye sunacak, gösterecek fırsat ona sunulmadı.

İyi bir öğrenciydi. Okuduğu bölümde ustalara taş çıkartacak yeteneğe sahipti. Ama bitirdiği bölümde öğretmenlerinin öğretileriyle sahip olduğu ustalık seviyesinde ki kabiliyetini sunacak bir işe başlayamadı, şu torpil ve adamcılık yüzünden.

Ama bir şey yapmak gerekiyordu. Hiç alakası olmayan bir işe yöneldi, ama en başarılısı, en tecrübelisi, en muhteşemi örnek insanı o oldu.

1992 yılında başlar Hakan ile mesleğimizin ilk yılları. Hepimiz ilgili olacağımız alanları terkedip de buluştuğumuz tek yer basın yayın, gazete ve televizyon oldu. Ben, Yaşar Aslan, Rahmetli Mehmet Soykan, Hakan Çelikbaş...

Başladık Samsun'umuzu karış karış harmanlamaya. En iyi haberler, en iyi görüntüler, en başarılı değerlendirmeleri biz ortaya koyduk. Mesleğimizde ki başarı tecrübelerimize her gün bir yenisini ekledi. Hakan Çelikbaş DHA'da görev yapmaya başladı. Bizim aramızda mesleğimize heveslenip filizlenen ve kendini her gün yenileyerek yetiştiren Murat Sandıkçı Bölge Müdürü olunca en vefalı duruşu gösterdi bu ekibimizin gülüne. Sağol Murat'ım, sen de bizim canımızsın. Bu mesleğin en örnek insanlarından biri de sensin.

Yazı en zor yazı. İki gözüm, iki çeşme yazarken Hakan'ımı yaşadıklarımız ve bu şehir için canını bile verebilecekken vefasız bir şehir damgası ile isyan yönümüzü biraz da serzenişini yapamadan edemiyorum.

Hakan Çelikbaş kardeşim için yazılacak, anlatılacak o kadar çok şey varki. Çok da uzatmak ona da haksızlık olacak. Kısa ve öz sadece ADI Adam, insan, merhamet olan Kardeşim Hakan Çelikbaş’ı kaybetmenin derin üzüntüsü yanında Samsun'un bir değerinin ellerinin arasından kayıp gitmesini seyrettiğini üzülerek belirtmek isterim.

Bu arada Samsun Gazeteciler Cemiyetimizin Hakan Çelikbaş’ın tedavi sürecinde maddi manevi ortaya koyduğu çaba, örnek dayanışmanın en güzel gayreti ve fedakarlığıydı. Buradan cemiyetimize bir kez daha teşekkür ediyorum.

Hakan'ımız için ne söylesek az, ne anlatsak az, ne yapsak az gelecektir. Seni ne unuturuz, Ne de unutturacağız Hakan'ım.

Kıskançlık yapmayın, zor durumda olana el uzatın, Samsun'da Samsunluluk bilincinin her geçen gün yükselmesi için çaba gösterin, birbirinizi suçlamayın, can yakmayın, ortak paydada buluşarak gücünüzü yükseltin.

Yoksa CAM GÖZLER hepimizi yiyip yutar…


okan dilekhakan çelikbaş


Yazıyı Sesli Dinle