Geri

Kim eşeğe binecek, hangi aday At'ıyla geçecek?

Her seçimde olduğu gibi 2023 yılında yapılacak seçimlerde de basın ve medya dünyasında aynı senaryoları yeniden yaşayacak sektörümüz.

13:35:25 | 2022-03-11
Okan DİLEK
Okan DİLEK      okan.dilek@gazeteekip.com
Köşe Yazısını Sesli Dinle

Her seçimde olduğu gibi 2023 yılında yapılacak seçimlerde de basın ve medya dünyasında aynı senaryoları yeniden yaşayacak sektörümüz. 5 yıl da bir ortaya çıkan tetikçi gazetecikler ve 'Gasteciler', TROL mail ve internet sayfaları adresleri, beş yıl bildiklerini saklayıp konuşmayanlar ve konuşulması gerekenleri belgeleri açıklamayanlar hepsi patır patır türemeye başladı şimdiden.

Dün olduğu gibi bugün de değişmeyen ne olacak biliyor musunuz? Şehrin yönetimine talip olanlar, aday adayları, başkan adayları bu aşağılık düzene uymaya devam edecek. Değer verecekler bu şahsiyetsizlere.

Yıllarca şehrin kalkınması ve daha modern bir yaşam alanı olması için bir kamu görevi yapan kurumlar, gazeteler, yayın kuruluşları görmezden gelinip işte bu eşeklere binip yarış kazanmaya çalışacaklar. Sonra bir bakacaklar ki…. Biz yanlış yapmışız, yanlış adım atmışız,… Ama işte o zaman ATI alan üsküdarı geçiyor.

Akıl verme derdinde değilim. Ancak inanın bu böyle olacak yine. Adı, ismi, cismi hiç duyulmamışlar aslında şehrin yönetimine aday olacakların kuracakları kadronun içinde olacaklar. Bu hep böyle olmuştur.

Eğer ki seçim kazanıldığında sanmayın ki yıllarını bu işe vermiş olan devlet adamları, bürokratlar, yerel yöneticiliği bilenler görevlere getirilecek. Hayır ! Asla böyle olmayacak.

Nerde Milli Eğitim'de bir okul müdürü var o kadroya alınacak, nerde bir doktorun emekliliği gelmiş hekim, belediyede görevler verilecek. Allah aşkına daha neler var neler bir bilseniz. Oysa yerel yöneticilik bir kabiliyet ve yetenek işidir. Bir şehrin yollarına, sokaklarına, refüjüne, nazım planına eli değmemiş, gözü kaymamış belediye dışından tercih edilecek idareciler Ne Anlar Belediyecilikten !

Maalesef şimdiden kadrolar yapılmaya, hazır olun talimatları verilmeye başlandı bile. Ne zaman düğmeye basılacak, görün bakın aklınız yerinden oynatacak şahsiyetlerle karşılaşacaksınız.

İşte bu yüzden yerelde kalkınma mevzularında kimi birim ve idarecilerin hizmet verdiği alanlar çamura saplanmış durumdadır.

Bu görevlere tercih edilenlere de çok kızamıyorum aslında. Üç kuruş fazla kazanacak, altına araba verilecek, yakıt bedava olacak, yerel yönetim makamlarının sunduğu fırsatlardan fazlasıyla faydalanacak. Yani bunun adına 5 yıl rahat etmek mi denir, yoksa yerel yönetici başkanının otur otur, kalk kalk dediği yöneticilik mi yapar onu da herkes görüyor bir zaman sonra.

Velasıl iş bilenin kılıç kuşananın mevzusu içinde bulunması mümkün çoğu insan bu hissiyatlar içinde görevlere davet edilmeyecek.

Yıllarını yerel yönetim tecrübesiyle yıldızları omuzlarında çoğalmışlar bir okul müdürünün, bir doktorun, bir muhasebecinin, bir işadamının emrinde belediyelerde çalışıyor olacak.

Bu durum tıpkı bir dönem gazeteciliği ve gazete çıkaranların gazeteciliği bilenlerin yaptığı iş olmaktan çıkmasına benzemekte.

Artık yerel yönetim kadroları bu anlayışla kurulmuyor. Gel dayı, gel amca, gel yeğen, sen de gel mahallemin çocuğu, sen de burda otur komşu kızı vs….

İşte böyleeekennnn bööleeee


okan dilekyerel seçimseçimbelediye


Yazıyı Sesli Dinle