Geri

Nazif Demirel’i hatırlamak!..

Nazif Demirel ağabeyin bizlere bıraktığı Gazetecilik düsturunun önünde saygıyla eğiliyoruz. Seni unutmadık Nazif Ağabey, unutmayacağız.

17:03:22 | 2022-12-10
Okan DİLEK
Okan DİLEK      okan.dilek@gazeteekip.com
Köşe Yazısını Sesli Dinle

Alt dudak altı sakallı modellerin belki de ilk temsilcisi. Ama onun o yıllarda ki saç, sakal ve giyim tarzı Samsun'umuzda biraz absürt bir durumdu. Hiçbir zaman dikkat çekmek olmadı niyeti. Sadece yakışanı takıştırır takınır, giyinir ve yüzüne uygulardı. İnce, Naif ve yürüyüşünde ki ahenk konuşmasına da yansırdı. Hele gazeteye geldiğinde yazısını teslim ettiği zaman yazıyı herkes birbirine paslar bilgisayara geçirmek istemezdi.

Ben o konuda ustanın her yazısını yazabilmenin ve yazmanın şanslı insanlardan olduğumu düşündüm daima. Yazardım ama anlamazdım. Köşe yazısını temize çekip gazetede kendine ayrılan sütuna yerleştirdikten sonra her bir satırını tek tek sorardım. Anlayana aşk olsun! Belki benim yaş itibarıyle anlayamamış olmam normaldi fakat okuyanı çoktu.

Yolda birkaç kez birlikte yürüdük. Yürürken yazıları ile ilgili sıksık atıflar yapılırdı.

-Nazif abi yazınızın devamını bekliyoruz

Allahım yarabbim ne anlıyorlar o yazılardan” diye iç geçirirdim. Gerçekten her bir satırı kompozisyon yazılacak konu başlıklarıydı. Her bir makalesini anlamak ve yorumlamak için çok uğraşırdım. Diğer gazetemizin büyüklerine sorardım ne anlatmak istediğini. Keşke şimdi hayatta olsa, yine yazsa, yine o derin sözlerle bezenmiş köşe yazılarını gazeteye girsem.

Samsun Gazeteciler Cemiyeti Yönetimi ve Başkan Yusuf Ziya Çakır'ın gazeteci büyüğümüzü hatırlatan mesajı gerçekten anlamlı bizler için Nazif Demirel’i tanıyanlar için manidar ve anlamlıdır. Cemiyetimizin bu davranışı gelecek yıllarda birlikte olma, ortak duygularda buluşma ve saygı, sevgiyi hoş tutma anlamında çok değerli bir mesaj olduğunu düşünüyorum. Bir kez daha Samsun Gazeteciler Cemiyeti'ne bu duyarlılığı için teşekkür ediyorum. Hani uzakta oluyor olmanın dizimi isyan vuruşları yaptığım çokça olmakta.

-Şimdi Samsun'da olmak Nazif Demirel için anma günü düzenleyip genç gazeteci arkadaşlara onun hikayesinin anlatıldığı bir sinevizyon gösterisi ile daha yakından tanıma fırsatı sunmuş olsaydım! Er ya da geç belki de çok yakında kucak açan arayıp soran değerlerimizin hizmet davetinde birlikte olmak uzak olmayacak gibi görünüyor. Nasip diyelim. Nazif Demirel ağabeyin bizlere bıraktığı Gazetecilik düsturunun önünde saygıyla eğiliyoruz.

Seni unutmadık Nazif Ağabey, unutmayacağız.


okan dileknazif demirel


Yazıyı Sesli Dinle