Geri

Soyadını ısıtan şahsiyet

Samsun'umuzun yetiştirdiği ve görev yaptığı belediye başkanlığı döneminde fazlasıyla faydalandığı Nihat Soğuk, aslında soyadını, duruşu, davranışı, insan ilişkilerindeki sağduyu ile ısıtan bir şahsiyet.

11:02:28 | 2022-07-22
Okan DİLEK
Okan DİLEK      okan.dilek@gazeteekip.com
Köşe Yazısını Sesli Dinle

Samsun'umuzun yetiştirdiği ve görev yaptığı belediye başkanlığı döneminde fazlasıyla faydalandığı Nihat Soğuk, aslında soyadını, duruşu, davranışı, insan ilişkilerindeki sağduyu ile ısıtan bir şahsiyet.

Bizim mahallenin, bizim ilçenin, bizim şehrin, bizim evin insanı. Yani bizden bir değer. Derdini anlatana, derman bulmak için yol yöntem, çözüm yolları arar, olacak bir konuyu hızla çözüme kavuşturur, gerçekleşmesi mümkün olmayan konularda dahi çabası ve gayretinin nasıl kendinde bir zul bıraktığının yakın tanığıyız hepimiz.

Kardeşim, kadim dostum Nihat Soğuk’u yeniden böylesi önemli bir görevde görmüş olmak hem benim hem de Samsunlular için muhteşem bir süreç.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in rahatsızlığının bir an önce geçmesi ve sağlığına kavuşması temennimizdir. Umarım doğup büyüdüğü ve daha sonra da hizmet vermeye başladığı Belediye Başkanlığı görevine bir an önce döner.

Başkan Demir görevine dönene kadar Samsun emin ellerde. Daha önce tecrübesini yaşamış, herkes de iyi bir izlenim bırakmış, yaşadığı topraklara hizmet edebilmekten başka düşüncesi olmayan bir siyaset adamına, görevin Nihat Soğuk başkana tebliğ edilmiş olması bizim nezdimizde tam da uygun ve doğru bir işaret olmuştur.

Nihat Soğuk soyadını gülüşü, davranışı, memleket insanı oluşu ile her zaman ısıtan bir insan olmuştur.

Subjektif değil, objektif tümden herkesi içine alan ve herkesin mutlu ve huzurlu olacağı projelerin gerçekleşmesini noktasında hassasiyet göstermiştir.

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde hizmetler aksamadan ve hatta daha da artarak devam edeceğinden kimsenin kuşkusu olmasın. Memleket insanı bir değerimizin görevde bulunuyor olması bir kez daha göğsümüzü kabartmıştır.

Ne güzel ne güzel.

 


okan dileknihat soğuksamsun büyükşehirbelediye başkanı


Yazıyı Sesli Dinle