Geri

Alo alo orası TAPU Müdürlüğü mü?

Samsun İlkadım Tapu Müdürlüğümüzün çok kıymetli yöneticileri. Vatandaşın telefonuna bakmıyorsunuz, maillerine cevap vermiyorsunuz, olmaz dediğiniz konunun ne olduğunu söylemiyorsunuz Allah aşkına nedir bu sizde ki ulaşılmazlık?

09:01:39 | 2023-12-21
Okan DİLEK
Okan DİLEK      okan.dilek@gazeteekip.com
Köşe Yazısını Sesli Dinle

Ne telefona bakan var, ne yetkili birisine derdini anlatabilmek için mesajlara, maillere dönüş yapan. Dünya’nın öbür ucundan insanlar birbiriyle ticaret yapıyor, ama gel gör bizim Samsun Tapu Müdürlüğü Türkiye’nin diğer ucunda ki vatandaşa ‘Gelmen Lazım’ diye mevzuyu lastik gibi uzatıyor.

Bir başka şehirde ki vatandaş Samsun İlkadım Tapu Müdürlüğüne Miras İntikali ile ilgili her şeyi ile tamam ve mahkeme kararları ile sabitlenmiş belgeleriyle birlikte yapılması gereken hususunu Bilgilerinize Arz’ ederim diye E-Devlet kanalıyla mesaj gönderiyor.

 

Samsun dışında ki ilçe tapu müdürlüğü Miras İntikali, ekli belgeler ve yasal olarak hak kazanılmış tüm detayları TAPU ALINMASI için bilgileri Samsun İlkadım Tapu Müdürlüğüne gönderiyor. Ancak RED cevabı geliyor. Neden? Niye? Niçin? Cevap Yok!

 

Samsun Tapu Müdürlüğü dışında ki diğer tapu müdürlükleri ile görüşme yapılır YAPILMASI GEREKTİĞİ belirtilen işlem maalesef Samsun Tapu Müdürlüğünde yapılmamakta. Personelin konuyu bilmemesinden midir, yoksa uygulamada ki bilgisizlik midir anlamadık.  Vatandaşın her şeyi resmi olarak talep ettiği konu için KALK GEL diye bir çağrı yapılıyor olması ise Samsun Tapu Müdürlüğünün de bu işte bir eksik hizmet veriyor olduğu görüntüsü ortaya çıkıyor.

Dijitalleşen dünyamızda hizmetlerin artık cebimizde ki telefonlarla iş çözülürken Samsun Tapu Müdürlüğünden vatandaşa yaşadığı şehirden çık gel diye çağrıda bulunması şaşılacak şey doğrusu.

Her şeyi ile yasal ve mahkeme kararları ile kesinleşmiş tüm belgeler hukuki zeminde vücut bulmasına karşılık vatandaş sorunun ne olduğunu öğrenebilmesi için Noter aracılığı ile yaptığı girişim sonuçsuz kalınca iş bize düştü.

Samsun İlkadım Tapu Müdürlüğümüzün çok kıymetli yöneticileri. Vatandaşın telefonuna bakmıyorsunuz, maillerine cevap vermiyorsunuz, olmaz dediğiniz konunun ne olduğunu söylemiyorsunuz Allah aşkına nedir bu sizde ki ulaşılmazlık? Samsun Valimizin İlkadım Tapu Müdürlüğü bürokrasisine ve ilgili müdürlüğüne nasıl ulaşabileceğimiz konusunda yardımcı olursa memnun olacağız. Bizler de vatandaşın işi çözülsün diye çabalıyoruz. Hizmet vermekse eğer hep birlikte bu sorunu gidermemiz gerekiyor.

 


okan dilektapusamsunsamsun haberlerisamsun tapu müdürlüğü


Yazıyı Sesli Dinle