Geri

Samsun’un ve Türkiye’nin markasıydı...

Ali Yılmaz Ergen yayıncılıkta ve habercilikte ve ajans haberciliğinde Samsun'a bir güven duygusunu aşılamıştır. Samsun’un kalkınması ve daha çağdaş modern şehirler arasında yer alması noktasında emeği çoktur.

10:52:17 | 2024-02-09
Okan DİLEK
Okan DİLEK      okan.dilek@gazeteekip.com
Köşe Yazısını Sesli Dinle

İHLAS HABER AJANSI'nın duayen ismi, yıllarca Samsun'da ajansın bölge müdürlüğünü yürütmüş olan Ali Yılmaz Ergen ağabeyi kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içindeyiz.

Habere çıkışlarımızda uğrayıp soluklandığımız ofis, gösterilen ilgi ve alaka, arkadaşlık, dostluk hatıralarımızda artık.

Ali Ağabeye ve İHA'ya yaptığımız ziyaretlerimizde ki kısa sohbetlerin ve konuşmaların aneknotları hala cebimizdedir. Anlattıkları, söyledikleri sohbetlerimizde şaşırtacak düzeydeydi. Haberciliğin ve yayıncılığın bakış açısı ile yaptığı açıklamalar bizim yol haritamız olmuştur çoğu zaman.

Personeline olan ilgi ve alakası, yaklaşımı, elini uzatışı, taşın altına elini koyuşu, yayın kuruluşları ile olan diyaloğu takdire şayandır. Denge ve değerleri iyi koruyan ve bunları savunan anlayışı bizler için mihenk taşları olmuştur. Hep bu kadronun içerisinde olmak istemişimdir. O yıllardan bugüne hala işine dört elle sarılarak çalışmalarını sürdüren meslektaşlarımı gördükçe mutlu oluyorum.
Bugün İHA'nın güçlü kimliği onun öğretileri ve izlediği yol haritasının bir devamıdır. Doğrular, gerçekler, gidilecek yol bellidir. Aynen devam... Şimdi geminin kaptanlığını muhabirlikten bu makama uygun görüldüğü tespit etilen meslektaşlarımız işin başında. Ne güzel ne güzel…

İHA’nın da, bizlerin de hızlı olduğumuz yıllar. Adeta haberi deliğinden çıkartıp yalansız, katıksız net çalışmalar. İHA bunu fazlasıyla ortaya koyuyor ve halen sürdürülmektedir. Ali Ağabeyin ayrılıp yeni bir yol haritası ile Samsun'a hizmet verecek yep yeni bir yayın organıyla yoluna devam etmek istemesi bir başka heyecanın ve coşkunun sonucu olmuştur.

Ve en çok istediğim ve hayalim olan bu tecrübenin yanında olma hayalimin gerçek olması için kendisiyle yan yana geldim. Anlaştık, kucaklaştık ancak talihsizlik yayın kuruluşu yayınlarını durdurunca yan yana gelemedik. Birlikten kuvvet doğar anlayışını savunan ve Samsun için çabalayan, Samsun'da kalmalı anlayışı ile kol kola girdiğimiz bir süreçte maalesef hepimizi üzen bir sonuçla karşılaşınca nasip bu kucaklaşma olmadı.

Ali Yılmaz Ergen yayıncılıkta ve habercilikte ve ajans haberciliğinde Samsun'a bir güven duygusunu aşılamıştır. Samsun’un kalkınması ve daha çağdaş modern şehirler arasında yer alması noktasında emeği çoktur.

Her Ölüm Erkendir…. Ali Yılmaz Ergen'den daha öğreneceğimiz çok şey vardı. Ben kıymet veren ve kıymet bilenlerdenim. Dokunmazsan hissedemez, hissedemezsen yaşayamazsın. Ben Ali Yılmaz Ergen ağabeye dokundum, hissettim ve yaşadım.

Yöneticiliğine dokundum, gazeteciliğine dokundum ve bu şehirde yaşayan bir bireyin sorumlu olmasına dokundum. Aramızdan erken ayrılışı bizleri derin üzüntüye boğmuştur. Gurbet acı, acı gurbettir. Acıları Bal Eyleyerek büyüdük. Mesafelerimiz uzak olsa da kalplerimizde ve hatıralarımızda Ali Yılmaz Ergen ağabey hep aynı güzellikte dünya döndükçe bizlerin ve sevenlerin gönlünde olacaktır.

Kederli ailesine sabırlar dilerim. Basın Camiamızın başı sağolsun.


okan dilekali yılmaz ergen


Yazıyı Sesli Dinle