Geri

En belalı maçlar ona verilirdi

Boksör Mustafa Süper Lig'de olsaydı, o maçı yöneten HAKEM olsaydı... Nasıl bir kare gözünüzün önüne gelirdi bir düşünün…

12:02:48 | 2023-12-12
Okan DİLEK
Okan DİLEK      okan.dilek@gazeteekip.com
Köşe Yazısını Sesli Dinle

Samsun Amatör Futbol Liglerine yıllardır hizmet veren ve damgasını vuran bir hakem var ki, efsanedir, unutulmazlarımız arasında yer alır. Son dönemlerde eğer onun maç yönetimini izlememiş olan yeni nesil varsa çok şey kaçırdığını belirtmek isterim.
Soyadını bile kullanmaz çoğu insan. Soyadının ne olduğunu da bilmez. "Boksör Mustafa" dedim mi

-Ha bizim Mustafa Bilir Hoca’ der geçer.

Eğer Mustafa Bilir dersen kimse tanımaz. Ama Boksör Mustafa denilirse anında tanınır.

Neden Boksör Mustafa?

Mustafa Bilir Hoca aynı zamanda boks antrenörü ve kısa süre de olsa boks sporcusu olarak ringlerde yer almıştı. Hakemlik kurslarına katılarak biraz da futbola olan sevgisi ve ilgisi onu hakemlik mesleğinde önemli maçları yöneten korkusuz düdük olarak lanse etti.

Teknik Direktör olarak diplomamı aldığım zaman üç kez maç yönetilmesi gerekiyordu. Mustafa Bilir hocayla da çıkmışlığım var. Daha sonra futbolun içinden gelmiş olmamız nedeniyle Samsun Hakemliği beni bırakmadı, giydik siyahları çıktık maçlara.

Mustafa Bilir (Boksör Mustafa) ile de çıkmışlığımız var. Önceleri maçlarımı da çok yönetti. Ne kadar bağırırsan bağır, ne kadar söylenirsen söylen ancak konuştuğunla kalır yanına yaklaşamazdın.

Neyse; Yine birlikte trio olarak maçtayız. Boksör Mustafa bu kez yan hakem. Kapalı tribün tarafında eski statdayız (Şimdi Atletizm Stadı oldu). Ben orta hakemim. Kulübeden çelimsiz, üflesen düşecek bir yönetici ha bire söyleniyor.

Bir değil, iki değil... Bir de üstüne sinkaflı sözler söylemez mi?

Mustafa hoca gel gel yapıyor bizim yöneticiye. Yönetici geliyor Mustafa Hocanın üstüne yürüyor. Böyle olunca Boksör Mustafa tüm hünerini gösteriyor... Bir sağ kroşe yönetici yerde... Kulübeden çıkıyor bir kaç kişi daha... Gelene sol kroşe, gidene sağ kroşe... Üç kişi yerde. Maç duruyor tabiki haliyle.

Gülsek mi ağlasak mı, üzülsek mi?

Ne ilginçtir ki yere serilenler diğerleri tarafından kenara alınıyor ve maçı devam ettiriyoruz.

"Maç sonrası görüşürüz" diyenlerin hepsi doluşup baltaburun ford minibüslerine, arkalarına bakmadan çekip gidiyorlar.

Yani bir çok belalı maç Mustafa Bilir (Boksör)'e verilmekteydi.

Onun tarzı, onun düdük ve bilek gücü, verdiği kararlar kendisine yapılan saldırı ve hücum etmeler çokça konuşulur bugün hala.

Kimi maçlarda verdiği kararlarda kulüplerin çok canı sıkıldığı söylenir. Ama her şeye rağmen Mustafa Bilir'in Samsun Amatör Küme mücadelelerinde yönettiği maçlar en güzel anılarımızda unutulmazlarımızda, hatıralarımızdadır.

Süper Lig'de yaşanan ve Ankaragücü Kulüp Başkanının hakeme attığı yumruk ve…

Boksör Mustafa Süper Lig'de olsaydı, o maçı yöneten HAKEM olsaydı... Nasıl bir kare gözünüzün önüne gelirdi bir düşünün…


okan dilekhakemmustafa bilirboksör mustafatürk hakemisüper ligamatör ligsamsunsamsun haberlerifutbol


Yazıyı Sesli Dinle