Geri

Satın alınamayanların hürmetine 'Gerçek ve Yalan'

Önceki gün Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen Yılın Basın Emekçileri Ödül törenine koşarak gittim katıldım.

08:17:37 | 2022-01-11
Okan DİLEK
Okan DİLEK      okan.dilek@gazeteekip.com
Köşe Yazısını Sesli Dinle

Önceki gün Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen Yılın Basın Emekçileri Ödül törenine koşarak gittim katıldım. Alanya DİM Medya Grup Başkanı ve aynı zamanda Küresel Gazeteciler Konseyi’nin çok değerli ismi Mehmet Ali DİM de gecede hazır bulundu. Çeşitli illerin konsey yönetim kurulu üyeleri de geceye katılarak bu anlamlı günde GERÇEK Gazete Emekçilerini yalnız bırakmadı.

GERÇEK diyoruz çünkü şehrimizde YALAN dan eksen kayması yaratmaya çalışan zihniyetlerin farklı isimler altında faaliyet içinde olduğuna üzülerek tanıklık ettim. Ülkemizin medarı iftiharı Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve onun şubeleri Gazeteciler Cemiyeti haricinde ki oluşumların amaçlarının aşikar olduğu açıkça bellidir.

Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu ve Başkanlığının çok özel hazırlıklar ile organize ettiği gecede duygu dolu anlar yaşandı. Mesleğimizin büyükleri dediğimiz kıymetli gazeteciler başta olmak üzere yıl boyunca gecesini gündüzüne katarak şehrimizin kalkınması ve daha modern bir yaşam alanı olması için çalışan meslektaşlarımıza ödülleri takdim edildi. İşte bu ödüllerin PARA karşılığı yoktur. Para ile satın alınmaz, YÜREĞİ ile mesleğini yapanlara hakkının teslim edildiği bir ONURLUKTUR.

Para ile satılan ödüllere koşarak gelen siyasetçilere, Büyükşehir Belediye Başkanlarına hele hele ihtiyacı olduğunu düşünmediğim ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in böyle çirkin organize edilmiş bir geceye katılmış olmasını garipsedim, hayıflandım, şaşırdım doğrusu. Muhittin Böcek Başkan gerçekten böyle ısmarlama bir ödüle ihtiyacınız mı vardı? Keşke GERÇEK Gazetecilerin olduğu Mehmet Ali Dim ve benim de katıldığım Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyetinin organize ettiği geceye katılmış olsaydı. Vallahi de yemek bedavaydı billahide. İçtiğiniz sudan para istenmeyecek, vermeyi düşündüğümüz plaket de para ile asla size satılmayacaktı.

Samsun 19 Mayıs Samsun Gazeteciler Cemiyetti Başkanı Yusuf Ziya Çakır’ın büyük heyecan içinde olduğu,, kenetlenmenin ve dayanışmanın en yüksek hissiyatının yaşandığı, çok yakın zamanda kaybettiğimiz can parçamız gazeteci dostum Hakan Çelikbaş’ın eşine ödülünü takdim etmiş olmak ise benim için unutulmaz bir an oldu.

Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti büyük ve çok güçlü bir ailedir. Son ödül töreninde bu dayanışma ve birlik beraberlik inanıyorum ki ülkemize örnek teşkil edecek, nice güzel gelişmelerin haberini verecek, gücünü YALAN ve Paranın peşinde koşan, seçim yatırımı için yayıncılık yapanların karşısında Gazetecilik Düsturu, Gazeteciliğin Vakurluğunu, Gazetecinin Duruşunu ortaya koyarak göstermeye devam edeceğine şüphe yoktur.

Geceye katılan davetliler ise Gerçek Gazete emekçilerini alkışladı, geceye katılarak destek verdi. Düzenlenen gecede organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen başta müessese sahipleri, cemiyet yönetim kurulu üyeleri ve tüm gazeteci SATIN ALINAMAYAN meslektaşlarımı hürmetle bir kez daha hasretle selam eder alınlarından öperim...
Ne güzel ne güzeliz…


okan dileksamsun19 mayıs gazeteciler cemiyetiyusuf ziya çakır


Yazıyı Sesli Dinle