Geri

Adaletin Bu Olsun Dünya !

2023 yılı İYİ’lerle dolu, güzel düşüncelere sahip insanların arttığı bir yıl olsun. ADALETİN BU OLSUN Dünya !

09:03:58 | 2023-01-06
Okan DİLEK
Okan DİLEK      okan.dilek@gazeteekip.com
Köşe Yazısını Sesli Dinle

Güzel ve iyi olanların insanlığa daha çok hizmet vermesi ve daha çok dokunması gerektiğini düşündüğümüz anda ellerimiz arasından kayıp gittiğine çokça tanık oluyoruz. Elbette ki her ölüm erkendir. Ancak hayatın gerçeğini de kabul etmek ve buna hazır olmak da maneviyatımızın en güçlü yanı olmalıdır daima.
2022 yılında yaşanan güzellik ve acı veren olaylara baktığımızda hiç de beklemediğimiz ve daha uzun yıllar aramızda olmasını umduğumuz bir çok dost, arkadaş, akraba, akran vs bir anda ellerimiz arasından kayıp gidiyor ebediyete. Acısı büyük, üzüntüsü yüksek. Unutulmazlarımız arasında yer alıyor. İlk sırada yer alıyorlar hatta.

Sonra bu insanlara kötülük yapanlar, kötülükle beslenerek haris duygular içinde olanlara bir bakıyoruz onlar ayakta, onlar hala kötülük beslemeye devam ediyor. O zaman bir melodi, bir söz, bir türkü takılıyor dilimize;

-Güvenemem servetime, malıma
Umudum yok bugün ile yarına
Toprak beni de basacak bağrına
Adaletin bu mu dünya?
Ne yar verdin ne mal dünya
Kötülerinsin sen dünya
İyileri öldüren dünya...

Belki yarım asrı geçmiş bir söz ve türküdür bu. Bundan öncesinde mesela M.S.'ki yıllarda şair, düşünür ve yazar Shakespeare’in şiirlerine, yazdıklarına, anlattıklarının arasında en çok söz ettiği, ‘Dünyanın kötülüklerle dolu olduğunu, kötü niyetlilerin kötülüklerle beslendiğini” yazar söyler.

Yani bu milattan sonraki durum, milattan önceki yıllarda da bu hainlik ve HİN'lik hep vardı.

Milenyumu yalayıp yutmuş bir Dünya hayatında modernleşen ve kötülüğün teknolojik boyutlara ulaştığı yüz yılımızda KÖTÜ insan ya da KÖTÜ düşünen insan olmadığını söylüyor olmak çok saf ve mütevazilikten başka bir şey değildir.

Ancak şu bir gerçektir ki; İçimizde ki şair yürekliler de azımsanmayacak kadar çok. Fakat 'KÖTÜ'lere sayımız ulaşamamakta maalesef. Şöyle bir söz vardır;

-Bu dünyada iyiler kadar kötüler de var. Kötülerle yaşamayı öğrenilmelidir !

Becerebilene aşk olsun, başarabilene aşk olsun. Tüm bu yaklaşıma karşılık KÖTÜLER’le savaşan her değere selam olsun. Kötülerle mücadele edilmiş bir yılı daha geride bırakıyoruz. Yaşasın iyiler, çok yaşasın iyi insanlar, güzel insanlar. Gün gelecek şu sözünde yüksek sesle söylendiği yılları görülecektir elbet. Kötülerinsin Sen Dünya” parçasına karşılık

-Hayat Bayram Olsa ! Bütün İnsanlık el ele olsa, Uzansak Sonsuzaaaaa” ile cevap verelim.
-İyi insanlar, iyi düşünceye sahip olanlar bir gün mutlaka kazanacak !

2023 yılı İYİ’lerle dolu, güzel düşüncelere sahip insanların arttığı bir yıl olsun. ADALETİN BU OLSUN Dünya ! Ne güzel ne güzel….


okan dilek2023dünyaadalet


Yazıyı Sesli Dinle