Geri

Samsun’dan SÜPER’e Hakem Çıkar mı?

Çekişme, didişme, dedikodu ve kıskançlık yapmadan bunu hep birlikte başarmalıyız. Basını, spor otoriteleri, yazarları, habercileri ile birlikte el ele vererek vakit geçirmeden Süper Lig’de gururumuz olacak hakemlerimizi çıkarmalıyız…

12:21:11 | 2024-01-04
Okan DİLEK
Okan DİLEK      okan.dilek@gazeteekip.com
Köşe Yazısını Sesli Dinle

Hakemliğimin henüz 2’nci ayı. Futboldan geliyor olmam karşılaşmalarda rahat hareket etmemin en büyük etkeni oldu daima. İkili mücadelede daha kimin ne yapacağını biliyor olmam verdiğim kararlarda itirazın önünü kesen düdüklerim olmuştur.

Rahmetli Babamı henüz kaybettim. Moral olsun diye MHK maçlara görevlendirmeler yazıyor. Maçlara çıkmaya devam ediyorum. Eski Stat (Atletizm Statı)'da neredeyse gazozuna oynan bir karşılaşma. Sezonun son maçı iki takım da ligde kalmayı garantilemiş ve formaliteden bir maç. Hakem triosu yine aynı ciddiyette maçı yönetmekte. Ben kapalı tribün tarafında yan hakem olarak çıkıyorum. Bir atağa kalkıyor takımlardan biri. Oyuncu ofsayt. Bayrağı çekiyorum. Orta hakem de bana uyuyor ve doğru kararı onaylayarak ofsaytı işaret ediyor.

Tribünden bir ses
- Mezarda ki babanın kemiklerini sızlattın, sen de siyahları giydin Karga Oldun!

Diye oldukça ağır bir ithamda bulununca maç sonunda büyük bir özenle gözüm gibi baktığım hakem formamı, düdüğümü, kramponumu ve çantamı Eski Statın Hakem Odasında bırakarak çıktım.

Zor meslek. Ben bu söze tahammül edememişken sahada ki hakemlerimize yapılan onca hakaret, sinkaflı sözler, hak etmedikleri tezahüratları hazmedebilmek kolay iş değil. Hakemlik mevzusunda bu anlamda profesyonel olamadım. Olmuş olsaydım bugün bambaşka mecralarda olacağım kesindi.

Sonrasında işimize gücümüze baktık ve futbolun bizdeki birikimlerini medyada yazılı ve görsel basında değerlendirdik.

Sonra hakem arkadaşlarımızı izlemeye, onlara yıldızlar vermeye başladık. Verdiğimiz yıldızların sayısının bile onları teşvik ettiğine şahit olduk. Futbolun içinden gelen biri olarak yaptığımız değerlendirme yerinde ve doğru olduğu için yıldızlarımızın puanı da onlar için önemliydi.

Bunlar arasında sonradan aramıza biri katıldı ki bugün hakemliği bıraktığını açıkladığını üzülerek öğrendiğimiz Mete Kalkavan'ı Yan Sahalarda görmeye başladık.

Mete Kalkavan’ı yakın takip eden ve değerlendirmede bulunan biri var ki bugün DHA Bölge Müdürü sevgili Murat Sandıkçı'dır.

Yaptığı yorumlar ve Mete Kalkavan için yaptığı açıklamalar rahmetli İhsan Kalkavan büyüğümüzü bile çileden çıkarttığını biliriz. Doğruları yazmak, doğru ve tarafsız gazetecilik yapmak içimizde büyüttüğümüz bir duygudur. Bunu böyle yaptığımızdandır isimlerimizin ayrı bir yerde tutulması. Mete Kalkavan ile ilgili yan sahalarda ki performansın yakın tanığı Murat Sandıkçı'dadır anlattıklarımızın devamı. Gerisini ondan dinlemek gerekiyor.

Neyse Hakem Derneği üyeliğimin devamında yaşadığım ve gördüğüm gelişmelerde kıskançlığın, çekememezliğin, ince detaylarla çatışmaların, dedikoduların furyasına tanık oldum.

O dönem başarılı olmasını beklediğimiz, hatta gururumuz diye haberlerini sıkça yapmaya başladığımız Refika Bodur her ne hikmetse "Süper" olmasına ramak kala ne olduysa bir anda kenara çekildi, çektirildi.

Vakit çok geçmeden başarı basamaklarını adım adım çıkan Mete Kalkavan kardeşimizi profesyonel maçlarda düdük çalarken görmeye başladık. Gururumuz oldu. Her bir lig ve grup maçlarından bir üst sınıfa çıkıyor olması Samsun ve Spor Kamuoyunun da gururu oldu. Taa ki aldığı son karara kadar.

Şimdi Samsun Hakemliği Samsun MHK ve Hakemler Derneği bugün Deplasmanlı Amatör Lig başta olmak üzere, 3’ncü Lig, 2’nci Lig, ve Süper Lig'lerde vakit geçmeden bu kategorilerde görev yapacak hakemleri bir an önce yukarı taşıması gerekiyor.

Çekişme, didişme, dedikodu ve kıskançlık yapmadan bunu hep birlikte başarmalıyız. Basını, spor otoriteleri, yazarları, habercileri ile birlikte el ele vererek vakit geçirmeden Süper Lig’de gururumuz olacak hakemlerimizi çıkarmalıyız…

Samsun’dan Süper Lig’e Hakem Çıkar mı? Bal gibi de çıkar, çıkacaktır… Ne güzel ne güzel.


okan dilekhakemsüper ligmete kalkavan


Yazıyı Sesli Dinle