Geri

Samsun TSYD ve Cemiyetimiz derhal göreve

Antrenmana gazeteci almamak ne demek, antrenman izletmemek ne demek, kulüpten içeri girmesi engellenmesi ne demek? Teknik ekibin, teknik direktör, her kim yönetici ve idareci böyle bir karar almışsa bu çirkin karar derhal geri alınmalı ve Samsun'daki tüm gazetecilerden özür dilenmelidir.

10:09:53 | 2022-09-10
Okan DİLEK
Okan DİLEK      okan.dilek@gazeteekip.com
Köşe Yazısını Sesli Dinle

Ben yıllarımı vereceğim, yağmurda, çamurda, karda görevimi ifa edip kamuoyunu aydınlatmaya çalışacağım, sen dağdan gelip bağdakini bahçesine sokmayacaksın.

Bilinmelidir ki Samsunspor teknik kadrosunda bulunanlar misafirlerimizdir. Bakın misafirlerimizdir diyorum. Ev sahibi bu şehrin tüm dinamikleridir.

Herkesin kendine göre bir yaşam ve davranış şekli uygulama ve kuralları vardır elbet. Bu şehrin de kendine göre uyguladığı davranış ve uygulamaları vardır.

Samsunspor’un dünü ve bugününü yaşamış anbean takımın kulüple ilgili sporcusuyla ilgili bilgi ve haberleri yakından takip etmiş meslektaşlarımıza bugün kulüp yönetimi, teknik kadro tarafından yapılan davranışı esefle kınıyorum.

Gazeteci kardeşim, meslektaşım elimizi verdiğimiz ve büyüttüğümüz saygıda kusur etmeyen ve mesleğin tüm etik değerlerini sağ duyu ile öncelik bilen Selçuk Kaya için antrenmanları izlemesinin engellenmeye çalışıldığını üzülerek öğrendim.

Türkiye Spor Yazarları Derneği Başkanı sevgili Avni Demir ağabeyin rahatsızlığını üzülerek öğrendim. Her iki görevi şimdi Cemiyet Başkanımız Yusuf Ziya Çakır yürütmekte.

Sevgili Yusuf Ziya Çakır’dan bu olayı kınamasını ve tüm gazeteciler adına tepkisini göstermesini bekliyoruz. Dün giden teknik kadro gibi, bugünkü kadro da yarın bugün bu görevlerde olmayacaklar. Kalan biz olacağız. Takımın başarısı için yine bizler mücadele edip çözüm üreteceğiz.

Görev yaptığım süre içinde onlarca yazı arasında bir yazı vardır ki yazdığım o yazıya o yıllarda Samsunspor'da futbolcu olan Ertuğrul Sağlam ve Kaptan Ercan Koloğlu tepki göstermiş, yazıyı soyunma odasına çivilemişlerdi.

Bugün herkesin bir işi, yeni görevleri var. Ama biz hala Samsunspor’un değerleri ve başarısı için çaba gösteriyoruz. Biz yine buradayız. Hatta hatta Samsunspor Kulübü biraz daha ileri gitmiş, o yıllarda takımın yönetsel görevinde bulunan Süleyman Hurma aynı naneyi bizler için yapmış ve “Süleyman Hurma, Gazeteci Karşısında Durma” diye başlıklar atıp yaptığı davranışın yanlışlığında geri adım attırmıştık.

Süleyman Hurma yaptığı davranışın yanlışlığını anlamış ve özür dilemişti.

Antrenmana gazeteci almamak ne demek, antrenman izletmemek ne demek, kulüpten içeri girmesi engellenmesi ne demek? Teknik ekibin, teknik direktör, her kim yönetici ve idareci böyle bir karar almışsa bu çirkin karar derhal geri alınmalı ve Samsun'daki tüm gazetecilerden özür dilenmelidir.

Burası dağ başı değil, burası Büyük Önder Atatürk’ün Kurtuluş Mücadelesi için ilk kıvılcımı yaktığı bir şehirdir.

Bu yüzden bizim mücadelemiz ve sahip çıkış duygularımızı kimse sınamaya kalkmasın.

TSYD VE CEMİYET'i tekrar göreve davet ediyorum.

 


okan dileksamsunspor


Yazıyı Sesli Dinle