Geri

Samsun’a Ve Cevhere Hayat Veren Eller...

Sayın Valim sizi unuttum sanmayın!.. Konjonktürel olarak öyle bir zamanlamaki sizin Samsun’da göreve başlamanız; büyük depremleri önlemiş oldunuz!

09:52:20 | 2022-06-01
Recep SÖYLEMEZ
Recep SÖYLEMEZ      gazeteekip55@gmail.com
Köşe Yazısını Sesli Dinle

Işıksız gecelerde gökyüzümüzü aydınlatan parlak yıldızları ve yıldız takımlarını tanıyor muyuz?

Belki de pek çoğunun adını bile bilmiyoruz.

SİRİUS
Her yıldız parlar ama Sirius kadar değil...
Güney Yarımkürenin en parlak yıldızıdır mesela.
Yunanca bir kelime olan Sirius’un anlamı, "çok parlak, çok sıcak" anlamına geliyor.

*

Samsun Ekonomisine yön veren kuruluşlarımızdan olan, Yeşilyurt Demir-Çelik A.Ş ve Liman İşletmeleri A.Ş’yi ve de Sampa Otomotiv A.Ş’yi, anlamı parlak ve sıcak olan Sirius Yıldızı'na benzetiyorum.

Demir ve Çeliğe hayat veren Yeşilyurt Grup, ihracat ve ithalatıyla Samsun ve de ülkemize maddi manevi değer katmaya devam ediyorlar.

*

Samsun ekonomisine yön veren, bir diğer Sirius Yıldızımız ise Sampa Otomotiv…

Asırlık ağır sanayi tecrübesiyle, dünya otomotiv markalarının takdirini kazanmış, ürettikleri Otomotiv yedek parça imalatlarıyla şehrimiz ve ülke ekonomisine büyük katkı veren kuruluşlarımızdandır.

Sampa Otomotiv'in (2021-2031) ilk on yıl içinde istihdam sayısını 16 bin kişi olarak hedeflediklerini buradan duyurmak istiyorum...

İstihdam ve ihracat için...

Yeni kurulum aşamasında olan, ağır sanayimizin istihdam, üretim ve ihracatıyla ülke genelinin hatta Samsun’un kalkınmışlık çıtasını yükselten bir hamle olacağını söylemiştim/ tekrarlamakta yarar var.

Tüm şehir olarak, üzerinde hassasiyetle durduğumuz ve takipçisi olduğum, ikinci ağır sanayi OSB’mizin faaliyete geçmesiyle birlikte Samsun’un yıldızlar kümesine dahil olacak yeni yıldızlarımız, başta şehrimiz ekonomisinin yanı sıra ülke ekonomisine de büyük katkılar vermeye devam edecektir.

Bu yatırım, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı kıymetli ağabeyim Salih Zeki Murzioğlu’nun yoğun çabaları sonucu (ihtiyaca binaen) şehrimize kazandırılmıştı...

*

İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) Türkiye'nin İlk 500 Büyük Sanayici Kuruluşu'nun 2021 yılı raporuna, Samsun'dan 5 firmamız adını yazdırdı.

Ellerindeki imkanlar ölçüsünde; Yeşilyurt Demir Çelik Endüstrisi ve Liman İşletmeleri 5 milyar 819 milyon 778 bin 369 TL üretimden net satışla 65’inci sırada;

Sampa Otomotiv San.ve Tic. A.Ş. 1 milyar 796 milyon 296 bin 169 TL üretimden net satışla 274’üncü sıradan adlarını yazdırdılar.

Zirveyi zorlayan diğer üç kuruluşumuz:

Ulusoy Un San. ve Tic. A.Ş. ise, 1 milyar 327 milyon 767 bin 737 TL’lik üretimden net satışıyla 375’inci basamaktan listede yer aldı.
Borsan Kablo Elektrik Aydınlatma İnşaat San. ve Tic. A.Ş.’de 1 milyar 117 milyon 270 bin 633 TL’lik üretimden net satışla 434’üncü sırada listede yer alırken,
Erçal Fındık Otomotiv San. ve Tic. A.Ş.’de 1 milyar 44 milyon 448 bin 337 TL’lik üretimden net satışla 468’inci basamaktan listeye girerek, Samsun’un gururu oldular.

“Cevherin Kadrini Cevher-i Füruşan Bilir”
Bu hikayeyi bilmeyenimiz yoktur...

Sayın Valim sizi unuttum sanmayın!
Konjonktürel olarak öyle bir zamanlamaki sizin Samsun’da göreve başlamanızla; büyük depremleri önlemiş oldunuz! Bir ve belki de birden çok sanayicimizin taleplerine yaklaşımınız sayesinde, onların bu şehri terketmelerine izin vermediniz!..

Cevher ustasıymışsınız vesselam...

Minnettarız…


recep söylemezyeşilyurterçalsampaulusoysamsun valisizeki murzioğluihracatistanbul sanayisanayi